Izbornik Zatvoriti

Prskanje na nervnoj bazi

Postoji jedna pojava u naših vinogradara, a to je da se zaštita vinove loze sprovodi haotično, nepravilno i često iz straha. Ovome su u mnogome doprineli apotekari koji prodaju preparate i samo im je to važno, često nemaju znanja i interesovanja šta se napolju događa, pa se preporuke obavljaju šablonski i mehanički, što je najčešće netačno. Dobar doprinos ovoj situaciji daju i menadžeri prodaje iz hemijskih kuća (do duše ne svi) koji su u trci za ostvarenjem sopstvenog plana prodaje, i u toj trci često dođe i do preterivanja sa tretmanima – što nesvesno, što svesno.

Vinogradari nisu krivi. Oni samo pokušavaju da što bolje zaštite svoje vinograde i da budu koliko je moguće mirni u lošim vremenskim uslovima, ali to nije dovoljno. Zaštita vinove loze traži praćenje svake bolesti pojedinačno, poznavanje faza razvoja svake bolesti i njihovo poklapanje sa osetljivim fazama u razvoju loze kao i vremenskim uslovima, i tek sa ovakvim pristupom možete odabrati dobru kombinaciju preparata u pravim trenucima.

Ono što je postalo manir jeste da se prska često, i svim preparatima protiv svih bolesti, i ovaj manir nije pojedinačni problem, već traži sistemsko rešenje. I da ne ispadne da mi ovde samo jadikujemo, jer to nije naš manir, možemo putem našeg portala da koliko toliko pomognemo u ispravljanju ove krive Drine. U tom smislu stojimo na raspolaganju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 18 =