Prvo prskanje
Postavio(la) admin u 25.04.2016. 23:17:32

Kreće priprema za berbu 2016. Loza je izrasla 10 do 20 cm, i ove niske temperature će malo zaustaviti veoma intenzivan porast lastara. Lucerkina pipa koja hoće da pojede nabubrela okca ove godine je bila u raskoraku sa vinovom lozom, tako da oštećenja gotovo da nije ni bilo, pa zbog toga o tome nismo ni pisali...


Proširene novosti

Kreće priprema za berbu 2016. Loza je izrasla 10 do 20 cm, i ove niske temperature će malo zaustaviti veoma intenzivan porast lastara. Lucerkina pipa koja hoće da pojede nabubrela okca ove godine je bila u raskoraku sa vinovom lozom, tako da oštećenja gotovo da nije ni bilo, pa zbog toga o tome nismo ni pisali.

Prva generacija lisnih grinja je pozicionirana na donjem lišću i osim što izgleda loše, drugih nus pojava nema. Plamenjača još uvek miruje u mrtvom lišću i čeka svojih 12 stepeni celzijusa i 10 litara kiše po kvadratnom metru. 

Pepelnicu prskamo. I to sa dva preparata. I to odmah. Jedan je Sumpor, u bilo kom obliku. 400 grama na 100 litara vode. Recimo Kumulus. Ili neki drugi. Ali, bolje prvi. 

Drugi je sistemik. Recimo Akord. Ili možda Topas, Sabitan ako nađete. U preporučenim dozama.

Znači, sigurno ćete naći i nećete pogrešiti 

Kumulus + Akord.

Ništa više. Ne razbacujte se sa preparatima, bar za sada. Biće prilike...